Zowel project als sociale missie zijn met vlag en wimpel geslaagd geeft Floris Buijs in het interview met vakblad Stedenbouw aan. De transformatie van het pand was ingrijpend. Het project aan de Fruitweg te Den Haag is een mooi voorbeeld van hoe transformatie, klantbehoefte, innovatie, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid op één plek samen kunnen komen.
Van een voormalige drukkerij naar een duurzame werkplek voor de gemeente Den Haag. 500 medewerkers van de Dienst Sociale Zaken en een deel van de Dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn hebben in 2022 hun intrek genomen in een open en gastvrij pand aan de Fruitweg 17. Om het karakteristieke gebouw geschikt te maken voor zijn nieuwe functie en om de isolatieprestaties naar het allerhoogste niveau te tillen, was een ingrijpende renovatie noodzakelijk. Het pand is opnieuw en organisch ingericht en energieneutraal gemaakt. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de kozijnen van Facédo.
Facédo werd al in 2019 door partner-aannemer VORM Bouw & Ontwikkeling betrokken, om in een bouwteam met de architect een esthetische en energetische oplossing voor de kozijnen uit te werken. “De gebouwgevels waren in het verleden voorzien van betonnen kaders met stalen kozijnen, die niet meer aan de huidige energetische eisen voldeden”, vertelt Floris Buijs, projectleider bij Facédo. “Omdat de betonnen kaders een enorme koudebrug vormden, zijn zij tijdens de renovatie compleet verwijderd. In samenwerking met systeemhuis Kawneer hebben wij hier een nieuw profiel voor ontwikkeld, die het industriële karakter van het gebouw ondersteunt.”
Lees voor het volledige artikel hier.